Mijn wijsheden

  • “Dik zijn maakt niet uit: het gaat niet om de buitenkant, maar om hoe je van binnen bent.” Helemaal mee eens. Het gaat inderdaad om hoe je van binnen bent: je bloeddruk, je suiker, je vaten, je hart, je cholesterol! En daarom moet je er iets tegen doen. Niet vanwege schoonheid, wèl vanwege gezondheid.
  • Geef jezelf groen licht om te stoppen! Stop met het kopen van snoep, chips en ander ongezond eten. Stop met het aanbieden van ongezond eten aan je kind(eren). Stop met het geven van het foute voorbeeld als ouder. Het is tijd voor groen licht: beweging & gezonde voeding!
  • Doutzen Kroes (model): “Ik eet alleen de producten die goed voor me zijn. Dat vind ik geen straf. Wil je een kwalitatief goed leven leiden, dan kan je maar in beperkte mate van bepaalde dingen genieten.” En zo is ‘t.
  • Toon Hermans: “Maat houden is een van de geheimen van de levenskracht.” Voor mij is ‘maat houden’ eigenlijk de oplossing voor overgewicht.
  • Verantwoordelijkheid. Jij als ouder bent verantwoordelijk voor de opvoeding van je kind. Jij bent verantwoordelijk voor zijn gezondheid. Jij bepaalt welke boodschappen er in huis komen. Jij bepaalt wat jouw kind mag eten. Jij leert je kind wat gezond is en wat niet.
  • “Mijn kind sport vijf keer per week; ik kan er niets aan doen dat hij nog te dik is.” Juist als je kind veel beweegt en hij toch te zwaar blijft, wordt het tijd eerlijk te zijn over zijn voeding. Het oplossen van het probleem obesitas kun je niet uitbesteden aan de sportschool. Je moet zelf aan de slag: hoe kan ik het eetpatroon van mijn kind verbeteren? En geloof me: er is altijd verbetering mogelijk!
  • Niet vullen, maar voeden. Als je een mooie plant koopt, wil je die goed verzorgen. Niet te weinig en niet te veel water, maar voldoende water zodat de plant goed groeit, sterk wordt en niet verdrinkt in een overdosis water. Je kind heeft ook voeding nodig: niet te weinig en niet te veel, maar voldoende om goed te groeien tot een mooi en gezond -groter- kind.

Terug naar: Extra’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *