Mooie site

Erica  wrote  at  30-09-2010 23:21
Hoi,
Mooie site heb je! Wij zijn met onze zoon (hele grote knul, 14 jaar, bijna 1.90 groot en veeel te zwaar)nu het gevecht aan het aangaan tegen zijn overgewicht. We hebben nog 2 kinderen, 11 en 10 jaar, met een normaal gewicht. Onze oudste is altijd groot geweest, fors ook wel, maar vanaf zijn zesde, zevende ging dit zich uiten in overgewicht.

Een kind zet je niet op dieet werd ons altijd gezegd. Hij moet gewoon groeien, en zijn gewicht stabiel houden. Dat groeien heeft hij continue gedaan (nooit een groeistilstand gehad), maar zijn gewicht ging evenredig (of juist niet..hij groeide net zo hard qua gewicht als in de lengte). We zitten nu met een tiener met zeer zware obesitas, die nu eindelijk zelf inziet dat er knopen moeten worden doorgehakt. We echt hele stevige hulp nodig hebben. Voorheen zaten we hem regelmatig achter zijn broek..drink nou niet zoveel frisdrank, pak nou geen tweede bord (avondeten), maar opstandige tieners tanken juist dan nog een extra glas weg, scheppen nog eens op. Bezoek kinderarts (ja..hij is zo groot, maar het is nog maar een kind) is geweest. Bloedonderzoek moet nog verder uitsluitsel geven over eventuele andere afwijkingen (suiker, schildklier). Zijn bloeddruk is in ieder geval te hoog.

Hij heeft absoluut een erfelijke aanleg om wat forser te zijn (is ook niet erg), maar het komende jaar gaan wij het gevecht (hij dus) aan om heeeel veel kilo’s te verliezen. Die knop (en motivatie) bij hem gaat aan en uit, zo vermoeiend om het lampje brandend te houden, maar we gaan het redden. Ons mannetje werkt nu eindelijk mee, en ziet dat het zo niet verder gaat.

Groetjes,
Erica

e-mail: siameesje@kletst.nl  •  Homepage: http://www.siameesjekletst.web-log.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *